2005-06-09

Bil-strukturellt mansvåld

Ibland blir det sådär lite tråkskoj. Att ordföranden och "chefsideologen" i ROKS visar sig vara galenpannor är tråkigt, eftersom det förstör för fotfolket i organisationen som jobbar på kvinnojourerna. (Den som ännu inte gjort det bör kika på dokumentärerna som Evin Rubar gjort, det går bra att titta direkt på webben här.)

Tvivelsutan, på grund av hela det debaclet, har denna artikel i dagens Aftonbladet.se skrivits. Den är skoj eftersom den är en ren parodi. Ta det här citatet t.ex: "Bilen är männens mest dödliga vapen. Den kvinnliga trafikdöden är en hittills osynlig del av mäns strukturella våld mot kvinnor."

Eller varför inte: "Bilarna är byggda för att skydda män."

Jävlar i det, sa polaren Pär.

Att "se strukturer" verkar vara som att se spöken.

Nåväl, eftersom humor bäst bemöts med humor (varför den ska "bemötas" vet jag inte men jag vill inte pajja mitt eget språkmässiga flow) så tar vi det här fräcka citatet: "Om män körde lika säkert som kvinnor så skulle dödstalen kunna halveras, säger Gunnar Karlsson."

Och den humor som ska bemöta denna humor är självklart Emelia, segrare i Sveriges Värsta Bilförare. Tanka ned och se de sex avsnitten. Det är ren trafik-skräck.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja om vi inte kunde göra knäppa generalisationer, vad vore vi då? ;)

Fredrik Persson sa...

Då kanske vi vore djur?

Du vet, män är djur! :)

Anonym sa...

Det finns tack och lov en hel del kossor också.

Anonym sa...

Öh. Var i ligger det parodiska? Det är bara att titta i statistiken - "92 procent av berusade förare inblandade i dödsolyckor är män". Man kan rent krasst konstatera att de flesta människor som sysslar med att döda andra människor (med eller utan bil) är män.

Fredrik Persson sa...

Det parodiska är naturligtvis att det kopplas ihop med ROKS övriga "könsmaktsordning" och undertonen att män bygger bilar helt i syfte att köra ihjäl kvinnor med dem, och därmed "behålla makten".

Citat: "Den kvinnliga trafikdöden är en hittills osynlig del av mäns strukturella våld mot kvinnor." - antyder klockrent att det skulle finnas någon sorts morbid PLAN att köra ihjäl tjejer.