2005-07-01

Bensinpriser

Bensinen blir bara dyrare och dyrare. Just nu är den jättedyr och dyrare blir den. Det står inte på förrän den blir jättedyrast.

Verkligen? Enligt den här eminenta uträkningen så är det inte alls så. Visst, det blir liiite dyrare hela tiden, men redan 1981 kostade 95-oktanig bensin 8,67 kronor per liter, i dagens penningvärde.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför 1981?
Vi hade oljekris någon gång när jag var liten då alla upplevde bensinen som löjligt dyr. Var det måhända i början av 80-talet. I sådana fall säger inte din uträkning mycket alls...

Tankar att tänka på...
/Lars J.

Fredrik Persson sa...

1981 därför att tabellen jag hittade hade 1981 som startår! :)

Jag förstår inte vad du menar med att tabellen inte säger något?

Loyce sa...

Eftersom det inte har hänt något på din blogg under den senaste månaden, så sitter ditt trognaste fans här idag och skummar dina gamla inlägg.

Kan nog svara för vår vän Lars som tydligen inte varit in och läst ditt svar (och fråga). Lars menar inte att tabellen inte säger något (tror inte ens han klickade fram den faktiskt) utan med "din beräkning" syftar han på jämförelsen mellan 1981 och dagens bensinpris. Dvs om det var så att "bensinen var löjligt dyr 1981" så säger den jämförelsen inte mycket. PoK.