2006-05-03

HELT enastående!

En sak som många säkert inte känner till är de så kallade granskningsarvodena.

"Granskningsarvoden" är en avgift som fackföreningen Byggnads plockar in. Det går till så, att varje byggnadsarbetare vars arbetsgivare har tecknat kollektivavtal ska betala 1,5% av sin lön till fackföreningen Byggnads, för att Byggnads ska kontrollera att arbetarens lön är korrekt.

Ja, redan där hör ju de flesta att allt inte står rätt till.

Hade det enbart rört sig om anställda som var medlemmar i facket hade det kanske varit rimligt, eftersom var och en då hade kunnat välja fritt om man ville avstå 1,5% av sin lön eller inte.

Men nu är de så illa, att ÄVEN byggnadsarbetare som INTE ÄR MEDLEMMAR i facket måste betala denna avgift! Absurt! Och det är inte lite pengar heller. Ungefär 350 miljoner varje år, rör det sig om. Det är alltså frågan om människor som tvingas betala pengar till en föreningen de inte är medlemmar i, och vars mål den kanske inte alls ställer upp på.

Fem o-organiserade byggnadsarbetare har funnit för gott att icke längre finna sig i denna stöld, och dragit sitt ärende till Europadomstolen! Detta gör mig på OERHÖRT gott humör, måsta jag säga!

Här är länken, där du kan läsa detaljerna.

1 kommentar:

Alkanen sa...

Hoppas dom vinner över Byggnads. Skrev lite kort om din artikel på min blogg.