2007-11-02

Sälja "ut"

Äntligen!

Varje gång jag hör uttrycket "sälja ut statliga företag" så reagerar jag. Det finns något förljuget i det. Det lilla ordet "ut" vrider betydelsen av det man säger.

Att en marknadsaktör (i det här fallet svenska staten) byter inriktning på sina kapitalplaceringar är inte så konstigt. Faktum är att det vore märkligt om så aldrig skedde, vilket var och en som investerar i aktier eller fonder känner till. Ibland händer det saker som gör att man vill flytta sina besparingar.

Av ren slöhet har jag personligen inte formulerat någon skarp skrift för att attackera det här oskicket, så nu är jag tacksam över att Catharina Grünbaum på DN har gjort det på ett alldeles föredömligt sätt!

Från artikeln:

Med tillägget ut visar man att det är fråga om att göra rent hus, och det till priser under det verkliga värdet hos det som säljs. Att sälja ut är att realisera, slumpa bort, så att inget blir kvar.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej,

Är du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån till rensa dina skulder? Är du en affärsman eller kvinna som har för avsikt att expandera hans eller hennes firma? Vi erbjuder lån av alla slag till privatpersoner, företag och samarbeta organ som är i behov av ett lån till låg ränta på 3% kontakta oss idag för en äkta lån via email: credithome@blumail.org

Lån ansökan

Sökande Namn:
land:
Yrke:
Sex:
Ändamål:
Ålder:
Telefonnummer:
Belopp som krävs:
Lån Varaktighet:
Månadsinkomst:

Herr Mhay

12 juli, 2014 13:57  

Skicka en kommentar

<< Home