2006-07-07

Dagens...

Dagens pucko #1: Överviktiga "får" inte bada (Vilket de naturligtvis får...)

Dagens pucko #2: En till som tror att identiteten sitter i kläderna

Dagens hjälte: Lars Gräns är med i matchen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ang #2: Jag håller inte med om att det är ett pucko. Barnkläder är otroligt könsbundet: grönt, brunt, svart till pojkar, rosa, lila, glitter till flickor. Flickkläder är också oftast mindre än pojkkläder (ett pojkplagg i 80 är större än en flickplack i 80), trots att flickor faktiskt är STÖRRE statistiskt sett under det första året. Bättre barnkläder NU!

Fredrik Persson sa...

Vad menar du med "till pojkar" och "till flickor"? Det är ju du själv som avgör vilka kläder du ska dra på din unge (ja, såvitt inte ungen är så stor att den bestämmer det själv) och det är ju fritt fram att dra på din lille grabb en rosa klänning om du vill.

Vad jag försöker säga är att det är du själv som avgör vem kläderna är "till".

Och om ett flickplagg i stl 80 är för litet så är det väl bara att ta samma plagg i stl 82, eller? Vad är problemet med det?

Om du vill ha bättre barnkläder "NU" (vem grävde fram den sloganen från en fornminneslämning från 70-talet?) så idka konsumentkraft - köp inte kläder du inte tycker om. Det är hela idén. Barnklädesfabrikanterna tjänar inga pengar om de inte gör kläder som du gillar så mycket att du är beredd att betala för dem.