2006-07-04

Men se anställ en polack eller lett då?

Jaha, så hantverkare slarvar. Varför är jag inte förvånad? De verkar på en marknad som är extremt protektionistisk. Den som har hängt med någorlunda i det här känner till att facket Byggnads rycker ut med buller och bång så fort en person som inte är blond och blåögd och talar perfekt svenska drämmer en spik i en bräda. Och skickar vederbörande med första bästa båt till Gdansk. Alldeles oavsett om hantverkaren i fråga utförde ett bra jobb till ett bra pris eller inte.

Hur kan någon vara förvånad över att en sådan bransch levererar usla resultat till löjligt höga priser? Tja, Aftonbladet kan det tydligen. Men så ingår också Aftonbladet i samma Rörelse som Partiet och Facket. Och i denna sfär ägnar man sig tydligen mer än gärna åt dubbeltänk.

Såhär ska detta problem lösas; öppna gränserna för arbetskraftsinvandring. Låt varenda lett och polack som så önskar åka till Sverige och tapetsera och spackla.

Läs artikeln här: www.aftonbladet.se/vss/...

2 kommentarer:

Loyce sa...

"Öppna gränser" är två väldigt vackra ord! Jag blir glad ända in i själen när jag läser dem!

Och titta här, här är en intressant länk. Hur kan "öppna gränser" anses vara orealistiskt med kapitalistiska ögon? Har alltid trott att "kapitalistiska samhällen" skulle välkomna öppna gränser och en fri konkurrens av både varor och arbetskraft?

Fredrik Persson sa...

Den där länken var sannerligen intressant... jag tror att de är inne på att alla arbetare i hela världen ska bilda ett enda jättelikt fackförbund.

Hur som helst, så skjuter de nåt så inihoppsan vid sidan om målet. Det mest "kapitalistiska" riksdagspartiet i Sverige, Moderaterna, skulle nog hålla med om det de säger om att man ska få komma till Sverige och jobba om man så önskar.

Det finns väl för all del en del annat de inte är överens om, vi talar ju faktiskt om "Socialistiska Partiet" här.

De säger: "För oss är det valet självklart: vi väljer människovärdet före kapitalismen."

Detta är ett fullständigt idiotiskt uttalande. Det är som att säga "Vi väljer att läsa en bok istället för att tycka att grönt är en fin färg", eller "Vi väljer att hålla på IFK Göteborg före att gå och handla mjölk".

Men den diskussionen är lång och omständig och egentligen rätt jobbig och onödig också, eftersom den tenderar att spåra ur pga att debattanterna väljer att tolka begrepp som "kapitalism" och "människovärde" på helt olika sätt. Det är som att bråka om vad ordet "vatten" betyder.