2006-04-09

Elpriser, the story goes on and on

Expressen har elprischock. Jag (med flera) hävdar med bestämdhet att de är snurriga i bollen. Bland annat släpar de fram familjen Viborivillaochkaninteräkna som får intyga om hur inibånken dyrt det blivit med den däringa elektriciteten och att det går inte at byta elbolag för det är så inibånken svårt och en "djungel". Någon j-a stjärna hade till och med först konstaterat att Vattenfall var snordyra. Sedan hade han "försökt byta elbolag", men gett upp eftersom det var för svårt. Därpå hade han ringt Vattenfall och bett om att få skriva ett livstidsavtal med dem!!! Han köper alltså el från ett företag som han tycker är för dyrt, och som lösning på det tycker han att det är en bra idé att förbinda sig till dem för resten av livet.

Men jag glider från ämnet...

När någonting är dyrt så kan man antingen betala mera eller konsumera mindre av det som är dyrt. I det här fallet elektricitet då.

- "NEEEEEEEJ det går inte för vi måste ju koka makaroner åt ungarna och du vet inte hur svårt det är att få det att gå ihop i slutet av månaden och hur vågar du ens FÖRSÖKA insinuera att vi inte gör allt vi kan!?????"

Till det vill jag svara: "Jahadu! Och du TERMOSKOKAR förstås, för annars har du minsann inte gjort allt du kan!"

Termoskoka?

Japp!

Hihi!

Man tager...

a) en vattenkokare
b) en termos
c) ris, pasta eller potatis

... sedan kokar man upp vatten. Om man till exempel ska koka ris, så tar man dubbelt så mycket vatten som ris, i volym räknat, och kokar upp detta i vattenkokaren. Ta gärna varmvatten redan från kranen, då blir det inte många kilowattimmar man förbrukar. Häll på riset och vattnet, lite salt, skruva på korken och låt stå i ca 5 timmar. För potatis gäller 8-10 timmar, men det behövs inte lika mycket vatten. Pasta har jag inte provat ännu, men det borde gå ännu fortare.

Den som framgent gnäller över elpriset utan att idka termoskokning... tja, då blir det bara talk to the hand, cause the face ain't listening!

1 kommentar:

Anonym sa...

Själv brukar jag koka upp potatisen och sedan stänga av plattan. Kastrullen står kvar på plattan och pären är kokta efter 45-50minuter